

VIRTUAL CONSULTATION MEETING ON CAREC DIGITAL STRATEGY 2030

Thursday, 23 September, 16:30-18:30 (Manila time)

23 September, 2021 16:00-16:30 Registration 16:30-18:30 Consultation Meeting on CAREC DIGITAL Strategy 2030 Virtual via Zoom **Greetings and Introductory Remarks (5 min)** 16:30-16:35 **CAREC Secretariat** Update on the CAREC Digital Strategy work and setting expectations for the Session 16:35-16:45 Greetings and Introductions from the Country Representatives (10 min) Representatives of CAREC member countries participating in the consultation session are requested to introduce themselves and say a few words about their expectations of the session 16:45-17:05 Global Best Practices in Digital Transformation Strategy Development (20 min) Dr. Nagy Hanna, ADB Advisor This session will provide a summary of global best practices in the development and implementation of digital transformation strategies 17:05-17:25 CAREC Digital Strategy 2030 and Country Feedback Overview (20 min) Dr. Asya Rudkovskaya, ADB Advisor This session will provide an overview of the CAREC Digital Strategy 2030 and discuss the feedback to the first draft of the strategy received from the CAREC member countries 17:25-18:25 **Open Discussion (60 min)**

Moderator: Vishal Aditya Potluri, ADB

Country Representatives will be requested to provide their views on the materials shared during the session.

Those countries that have not provided feedback on the first draft of the Strategy will be requested to share their views during the consultation session by addressing the 3 questions below:

- 1. Does the Strategy help address the main priorities for regional digital collaboration?
- 2. Does the Strategy help address the main challenges to regional cooperation in the digital space?
- 3. Does the Strategy help address the top digital transformation priorities in your country through encouraging regional digital collaboration?

18:25-18:30 **Summary and Close (5 min)**